2011-01-15 01:13:43• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Közösen keresik a megoldásokat

Szatmárnémetibe látogattak tegnap az Egészségügyi Minisztérium képviselői, Ritli László, Cseke Attila egészségügyi miniszter kabinetfőnöke, Rácz Éva tanácsos, valamint dr. Bardut Marieta, az Egészségügyi Stratégiai Hivatal szakértője. A látogatás oka nem volt más, mint az, hogy a megyeközpont egészségügyi intézményeit végigjárva, minden osztályt és termet megtekintve, egy olyan járható, hosszú távú stratégiát dolgozzanak ki, amellyel hatékonyabbá, jobbá tehetik a körülményeket mind a páciensek, mind az egészségügyi dolgozók számára.A találkozót Marc Adrian, a Szatmár Megyei Kórház vezetője kérte, mert elmondása szerint hosszú távú stratégia kidolgozásához szakértelemmel bíró személyek támogatására van szükség. Az egészségügyi intézmények decentralizálását követően egyébként ez volt az első eset, amelyben egy intézmény vezetője a szaktárca szakértőihez fordult.

Az emberkereskedelem ellen


Projektnyitó sajtótájékoztatót tartott tegnap Szatmárnémetiben az Emberi Jogokat Védő Liga (LADO) szatmári szervezete. Amint Olimpia Neagu elnök elmondta, egy magyarországi, illetve egy ukrajnai partnerrel közösen nyertek 140 ezer eurót az emberkereskedelem visszaszorítását célzó pályázatukra. A liga a nyíregyházi Segítő Kéz 2003 egyesülettel, illetve a Máltai Segélyszolgálat beregszászi szervezetével elsősorban felvilágosító, megelőző tevékenységet folytat majd.

A szakvállalat is imádkozik


Harmincöt-negyven éves szivattyúk, elavult rendszerek, többszörösen túlterhelt gátőrök, mind nagyobb és nagyobb csapadékmennyiség - így lehetne röviden jellemezni a jelenlegi, egyáltalán nem rózsás, Szatmár megyei belvízmegelőzési helyzetet. Pop Zoltánnal, a Talajjavító Vállalat (ANIF) megyei igazgatójával készült beszélgetésünkből az áldatlan állapotok mellett azt is megtudhattuk, hogy folyamatban van egy megyei belvízvédelmi stratégia kidolgozása, amelynek lényege a teljes rendszer korszerűsítése lenne.Vízvédelmi „békeidőben" az egyszerű halandó talán nem is tudja, mire való az ANIF - az intézmény élére tavaly májusban kinevezett igazgató azt mondja: a mostanihoz hasonló „kemény" helyzetekben látszik, mennyire szükséges a csatornarendszerek megfelelő karbantartása, felügyelete.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: